Forge crashes (1.12.2)

Crashes, bugs or other issues
Post Reply
Akhera
Posts: 2
Joined: Tue Sep 15, 2020 9:19 pm

Forge crashes (1.12.2)

Post by Akhera »

Hi,

I can't seem to get Vivecraft with Forge to work (tried first with a modpack, but also without and still doesn't).
It shows the "The game crashed: exit code 0" message.

Vivecraft without Forge works flawlessly. (Oculus Quest Link, Nvidia RTX 2070)

JVM Arguments are set.
Anti-malware is disabled.

The log:
[23:09:46] [main/INFO]: Loading tweak class name org.vivecraft.tweaker.MinecriftForgeTweaker
[23:09:46] [main/INFO]: Using primary tweak class name org.vivecraft.tweaker.MinecriftForgeTweaker
[23:09:46] [main/INFO]: Loading tweak class name net.minecraftforge.fml.common.launcher.FMLTweaker
[23:09:46] [main/ERROR]: Unable to launch
java.lang.ClassNotFoundException: net.minecraftforge.fml.common.launcher.FMLTweaker
at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:381) ~[?:1.8.0_51]
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:424) ~[?:1.8.0_51]
at sun.misc.Launcher$AppClassLoader.loadClass(Launcher.java:331) ~[?:1.8.0_51]
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:357) ~[?:1.8.0_51]
at net.minecraft.launchwrapper.LaunchClassLoader.findClass(LaunchClassLoader.java:106) ~[launchwrapper-1.12.jar:?]
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:424) ~[?:1.8.0_51]
at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:357) ~[?:1.8.0_51]
at java.lang.Class.forName0(Native Method) ~[?:1.8.0_51]
at java.lang.Class.forName(Class.java:348) ~[?:1.8.0_51]
at net.minecraft.launchwrapper.Launch.launch(Launch.java:98) [launchwrapper-1.12.jar:?]
at net.minecraft.launchwrapper.Launch.main(Launch.java:28) [launchwrapper-1.12.jar:?]

Thanks in advance! Love the mod.
jrbudda
Site Admin
Posts: 597
Joined: Mon Jul 04, 2016 9:33 pm

Re: Forge crashes (1.12.2)

Post by jrbudda »

this looks like forge itself failed to install. Try downloading and installing that specific version of forge independantly.
Akhera
Posts: 2
Joined: Tue Sep 15, 2020 9:19 pm

Re: Forge crashes (1.12.2)

Post by Akhera »

Okay, I don't know how but I reinstalled it for the 4th time and now it works.

Didn't change anything I did. Now it just apparently works.
Thanks anyways!
Post Reply